Bjarne Jensen

uge21 1

Født vinteren 1951 i Kalundborg, opvokset i Holbæk og senere Rørvig, hvor jeg og min familie bor. Blev ansat i søværnet 1968, hvor jeg stadigvæk tjener til livets ophold.

Flere af mine familiemedlemmer har fløjet med brevduer fra starten af halvtresserne, i 1986 var det så min tur til at blive bidt af denne dejlige sport. Jeg blev meldt ind i den lokale brevdueforening 134 "Nykøbing Sjælland" som lå ca. syv kilometer fra mit hjem. I 1986 var der 11 medlemmer; formand Erik Jørgensen, kasserer Otto Larsen samt bestyrelsesmedlemmerne Børge Jensen, Egon Larsen og Svend Jensen. Ydermere bestod foreningen af Jens Kristensen, Bjørn Møller, Bjarne Jensen, Helge Andersen, Jørgen Nielsen samt Ole Andersen.

Klubhuset var et gammelt rødmalet træskur, det bestod af et rum, hvor alle aktiviteter foregik, og som så mange andre ældre klubhuse lå det på en grund tilhørende jernbanen. Leje af grunden var 100 kr. årligt.

Der var ca. fire bestyrelsesmøder om året, og ingen aktivitet i vinterhalvåret, hvorimod der hele sommeren var livlig aktivitet, som vi kender det i dag.
Alle medlemmer var utrolig flinke, og alle gav duer til det nystartede medlem. Jeg var i gang, og nu skulle der ske noget, det var jo bare om at vinde nogle flyvninger. Men ak, sådan skulle det ikke gå, de to første år vandt jeg kun en flyvning. Det var fra Jønkøping med en dejlig rød han. Men efter en god efterårs-influenza og ca. halvtreds læste numre af "Brevduen", blev det til en henvendelse hos Emil Pilgaard i Frederikshavn. Her købte jeg tre duer af Delbar/Van Riel stammen, og så begyndte der at ske noget.

 

I 1988 henvendte jeg mig til Thomas og Peter Knudsen 030 "Ringsted" og året efter til Helge Bastkjær 151 "Hvalsø", for at lære noget om parring, avlsarbejde, klargøring til kapflyvning samt klargøring til udstilling. Dem kan jeg ikke takke nok for deres hjælp gennem tiden.

Fra 1986 til 1990 fløj jeg fra et haveslag i Rørvig, men i 1991 blev slaget flyttet til Nakke, hvor min onkel ( Erik Jørgensen ) havde et husmandssted. Her fik jeg et gammelt svinehus på ca. 100 m² som jeg kunne boltre mig med, det var ren luksus, hvad angik plads. Jeg lavede seks små slag i stuetagen, samt et loftslag til enkerne. Ydermere blev der lavet 4 små slag på 3 m² hver, som kun blev brugt til avl.
I de 12 år slaget var i Nakke, fløj vi begge to fra hvert sit slag, de lå på hver sin side af stuehuset. Her blev kæmpet mange store slag, især når vi fløj "Match Race" mod hinanden, hvor heldet gik på skift. Mange gode frokoster er blevet spist her, aldrig en øl blev drukket før første due var hjemme. ( Bortset fra trøsterne). Champagnen blev hentet frem når der var en sektionvinder i hus, joh det er en tid jeg aldrig glemmer, tak for det Erik.

 

I 1988 fik jeg min første sektionvinder, senere opnåede jeg at blive lang-, mellem- og kortdistancemester flere gange i foreningen.
I efteråret 1993 lukkede foreningen på grund af for få medlemmer, vi var kun fire tilbage som alle meldte sig ind i 114 "Asnæs" året efter.

Fra 1994 og til i dag har jeg været medlem af 114 "Asnæs". Her var jeg formand fra 1996 og frem til 2003, fra 2003 til 2004 medlem af bestyrelsen, og fra 2004 næstformand i foreningen.
Jeg har siddet i sektion 21`s bestyrelse i 6 år, fra 1995 og frem til 2001.

På grund af mit job blev jeg forflyttet til Frederikshavn i efteråret 2003. Så da sæsonen 2003 var forbi, solgte og forærede jeg de fleste af mine duer væk. Der blev 3 duer tilbage, af den gamle stamme , de kom til at gå i et lille haveslag. Heldigvis kom jeg allerede tilbage til Sjælland i foråret 2004, så jeg kunne starte op på ny, og være klar til sæsonen 2005. Her fløj jeg med senunger fra 2004, (indkøbt hos Peter Knudsen og Lars & Michael Nielsen) samt unger fra disse par.

 

Jeg ligger stadigvæk som det nordligste slag i sektion 21, men hvor jeg førhen var mest til mellemdistance flyvninger, vil jeg for fremtiden prøve at satse på lands- og langflyvninger, så må vi se hvad fremtiden bringer. Et er sikkert, alt skal prøves.

Og til Jer derude, god vind fremover.

Artikler

Her finder du gode artikler

 

-

Team Knudsen - Dan 030 Ringsted 

(Lånt fra DDB)

 

 

Film fra Youtube

 

Film fra Taiwan 

The Pigeon Game 

Barcelona Jos Thon'e 

Klar til kapflyvnings sæson

Jos Thone

Klubhus

 klub 07 09 1968

Det nye klubhus bliver taget i brug 1968

 

Copyright © 2014. All Rights Reserved.